1. Άδεια οδήγησης

Ο οδηγός πρέπει να κατέχει άδεια τουλάχιστον επί ένα χρόνο. Η άδεια οδήγησής του να είναι Ελληνική, Ευρωπαϊκή (για τις χώρες της Ε.Ε.) ή Διεθνής (για χώρες εκτός Ε.Ε.). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αποδεκτή άδεια οδήγησης ανά χώρα κάντε κλικ εδώ.

2. Τρόπος πληρωμής

Όλες οι κρατήσεις εξοφλούνται κατά την πρώτη ημέρα ενοικίασης. Για κάθε ενοικίαση αυτοκινήτου απαιτείται πάντα πιστωτική κάρτα, ως εγγύηση, ακόμα και αν ο ενοικιαστής εξοφλήσει την ενοικίαση με μετρητά.Αυτή η κάρτα πρέπει να είναι στο όνομα του κύριου οδηγού.

Όλες οι πληρωμές που πραγματοποιούνται με χρήση κάρτας διεκπεραιώνονται μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πληρωμών "Nexi e-Commerce" και χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση TLS 1.2 με πρωτόκολλο κρυπτογράφησης 128-bit (Secure Sockets Layer - SSL). Η κρυπτογράφηση είναι ένας τρόπος κωδικοποίησης της πληροφορίας μέχρι αυτή να φτάσει στον ορισμένο αποδέκτη της, ο οποίος θα μπορέσει να την αποκωδικοποιήσει με χρήση του κατάλληλου κλειδιού.

3. Τροχαίες Παραβάσεις

Όλα τα πρόστιμα και διοικητικές ποινές που προέρχονται από υπαιτιότητα του οδηγού επιβαρύνουν πλήρως το μισθωτή.

4. Αφαίρεση  πινακίδων

Στην περίπτωση που κατά την διάρκεια της ενοικίασης αφαιρεθούν οι πινακίδες από οποιαδήποτε δημόσια αρχή, ο μισθωτής θα χρεώνεται, πέραν του προστίμου και την ενοικίαση μέχρι την παραλαβή των πινακίδων από την αρμόδια αρχή.

5. Πολιτική καυσίμου

Τα καύσιμα πληρώνονται απο τον πελάτη και το όχημα θα πρέπει να επιστραφεί με την ίδια ποσότητα καυσίμων που παραδόθηκε. Δεν επιστρέφονται και δεν συμψηφίζονται χρήματα για επιπλέον καύσιμο στο ρεζερβουάρ.

6. Παράδοση – Παραλαβή

Η παράδοση και η παραλαβή του οχήματος γίνονται στην έδρα της επιχείρησης και εντός του ωραρίου  λειτουργίας της. Επίσης παραδόσεις και παραλαβές, γίνονται εκτός της έδρας, κατόπιν συνεννόησης .

7. Παραδόσεις εκτός ωραρίου λειτουργίας

 Ενοικιάσεις αυτοκινήτων εκτός ωραρίου λειτουργίας γίνονται, κατόπιν συνεννόησης κατά την κράτηση και η χρέωση είναι 23€, πλέον ΦΠΑ.

8. Πρόωρη Επιστροφή

Σε περίπτωση που το μισθωμένο όχημα επιστραφεί πριν την ημερομηνία λήξης της κράτησης, δεν θα υπάρχει επιστροφή χρημάτων.

9. Παιδικά καθίσματα

Υπάρχουν διαθέσιμα παιδικά καθίσματα για όλες τις ηλικίες, σύμφωνα με το βάρος, με ένα επιπλέον κόστος 3€ ανά ημέρα (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), το οποίο πληρώνεται τοπικά. Ίδια χρέωση ισχύει και για δεύτερο παιδικό κάθισμα. Η τοποθέτηση ελέγχεται από το γονέα ή κηδεμόνα.

10. Αλλαγές τύπου οχήματος

Σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις, η εταιρεία έχει δικαίωμα να αλλάξει τον τύπο του αυτοκινήτου και να προσφέρει ένα διαφορετικό τύπο αυτοκινήτου από αυτόν της αρχικής κράτησης, με ένα αντίστοιχης η μεγαλύτερης κατηγορίας.
 

11. Αντικατάσταση Οχήματος

Σε περίπτωση βλάβης του αυτοκίνητου από μη υπαιτιότητα του οδηγού – ενοικιαστή, η εταιρεία μας εγγυάται την άμεση αντικατάσταση του αυτοκινήτου. Σε περίπτωση βλάβης του αυτοκίνητου από υπαιτιότητα του οδηγού– ενοικιαστή, η εταιρεία μας εγγυάται την αντικατάσταση του αυτοκινήτου, μόνο σε περίπτωση που υπάρχει διαθεσιμότητα.

12. Οδική Βοήθεια

Σε όλα τα οχήματα παρέχεται 24ωρη οδική ασφάλεια.  Τα στοιχεία επικοινωνίας της οδικής βοήθειας αναγράφονται σε φυλλάδιο  εντός του οχήματος.

13. Εσωτερικό αυτοκινήτου

Σε περίπτωση που το όχημα επιστραφεί με το εσωτερικό του σε κατάσταση που δεν επανέρχεται με απλό καθαρισμό, (καθίσματα, οροφή, πάτωμα με λεκέδες απο αλάτι, άμμο, τρίχες κλπ), ο μισθωτής θα επιβαρύνετε με το ποσό των 50€. Σε περίπτωση φθοράς με υπαιτιότητα του μισθωτή (π.χ. κάψιμο), θα υπάρχει αντίστοιχη χρέωση αναλόγως της ζημιάς.

14. Απώλεια ή καταστροφή κλειδιού

Στην περίπτωση που κατά την διάρκεια της ενοικίασης απολεσθεί ή καταστραφεί το κλειδί, ο μισθωτής θα χρεώνετε το πόσο που θα απαιτεί ο εκάστοτε κατασκευαστής του αυτοκινήτου ή αντιπρόσωπος του.

15. Aκυρώσεις κρατήσεων

Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης μέχρι και δεκαπέντε (15) ημέρες πριν την άφιξη σας  επιστρέφεται το ποσό της προκαταβολής 100%. Για οποιαδήποτε ακύρωση σε λιγότερο χρονικό διάστημα των δεκαπέντε (15) ημερών παρακρατείται το 30% (προκαταβολή) από το συνολικό ποσό της ενοικίασης. Αλλαγή για ώρα, ημερομηνία και κατηγορία αυτοκινήτου μπορεί να γίνει έως και 48 ώρες πριν την μίσθωση ή της αλλαγής που πρόκειται να γίνει, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα και πάντα κατόπιν συνεννόησης με την εταιρεία μας.

16. Ασφάλειες & Ποσά ευθύνης

Η Βασική Ασφαλιστική κάλυψη για το ενοικιαζόμενο όχημα περιλαμβάνει:
-> Κάλυψη προς Τρίτους
 • Καλύπτει ασφαλιστικά θάνατο και σωματικές βλάβες τρίτων, συμπεριλαμβανομένων των επιβαινόντων στο όχημα της Drive+Ride (εκτός του οδηγού του αυτοκινήτου της Drive+Ride) μέχρι το ποσό των 1.220.000 € ανά θύμα καθώς και υλικές ζημιές τρίτων, μέχρι το ποσό των 1.220.000€ ανά ατύχημα.
 • Υλικές ζημιές απο ανασφάλιστο όχημα μέχρι το ποσό των 30.000 €.
 • Θραύση κρυστάλλων.
 • Οδική βοήθεια και φροντίδα ατυχήματος.
-> Ασφάλεια ατυχήματος (CDW)
Περιορίζει το ποσό ευθύνης ζημιών από 600 € έως 950 € ευρώ ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος.
 • Απαιτούμενη προϋπόθεση, η οδήγηση σύμφωνα με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Η ασφάλιση δεν καλύπτει τις ζημιές στα ελαστικά,τις ζημιές στο κάτω μέρος του οχήματος καθώς και την φθορά εσωτερικού σαλονιού αυτοκινήτου, και την απώλεια ή κλοπή προσωπικών αντικειμένων.
-> Δεν καλύπτονται σε κανένα πακέτο ασφάλισης
 • Ζημιές στον εσωτερικό χώρο του αυτοκινήτου
 • Πρόστιμα που προκύπτουν από παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.
 • Μηχανικές βλάβες με υπαιτιότητα του ενοικιαστή
 • Ζημιές σε εξωτερικούς καθρέπτες
 • Ζημιές στα ελαστικά, ζάντες ή τάσια
 • Ζημιές στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου
 • Ζημιά ή απώλεια κεραίας
 • Ζημιές που προκλήθηκαν κατά την παράνομη ή μη σύμφωνη με το παρόν χρήση
 • Ζημιές που προκλήθηκαν κατά τη χρήση του οχήματος, σε χωματόδρομο, παραλία, δασική έκταση ή σε άλλο σημείο εκτός ασφαλτοστρωμένου οδικού δικτύου.
 • Zημιές που προκλήθηκαν από οδηγό μη δηλωμένο, ή οδηγό που βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών.
 • Έξοδα φακέλου ατυχήματος (20€) Fixed.

17. Φόροι

Στις τιμές μας περιλαμβάνονται όλοι οι νόμιμοι φόροι.